Wie zijn wij

Sportschieten (ont-)spannend en nog leuk ook

Onbekend maakt onbemind en toch is sportschieten met een Luchtgeweer een tak van sport, die snel aan populariteit wint.

Wij als Lee-Enfield willen graag een bijdrage leveren, vandaar deze informatie voor belangstellende, die nog helemaal niets van de schietsport weten en ook voor diegene die wel eens met deze tak van sport in aanraking zijn gekomen en er nog niet het fijne van weten.

Schieten is een eenvoudige zaak zou je misschien denken. Je mikt op een schijf en je haalt de trekker over. In de praktijk blijkt dat toch niet eenvoudig te zijn.

Een ieder zal zich de techniek eigen moeten maken en zonder training en goede begeleiding zal ook in deze sport weinig of geen resultaat behaald worden.
Er zijn schutters die 10 tot 20 trainingsuren per week bezig zijn met hun sport.
Dat zijn dan ook de echte toppers.

Verheugend is ook, dat steeds meer dames deze tak van sport gaan beoefenen. Wist U trouwens dat de pluimschietsport, naast korfbal, een van de zeer weinige sporten is, die volledig geëmancipeerd zijn?
Er wordt namelijk geen onderscheid gemaakt tussen de prestaties van mannen en vrouwen.

Er zijn maar enkele Bonden in Nederland welke het pluimschieten beoefenen.
We kennen de L.W.S.B uit Vaals en de N.B.V.S. (Nederlandse Bond voor Sportschutters) Verder is er de Bergische Bolzenschützen uit Remscheid, Duitsland, de I.G.B.B.S.
Lee-Enfield is aangesloten bij de N.B.V.S. waar circa 350 schutters wekelijks van hun hobby genieten.

De vereniging is in Juli 1974 opgericht en in 2024 zullen wij het 50 jarige bestaan van de vereniging vieren, er hebben veel vrienden bijgedragen deze mijlpaal te behalen.

Het competitiegebeuren vindt plaats vanaf eind september tot medio maart. De wedstrijden zijn op zondagmorgen, aanvang 10:30 uur en zijn meestal rond 13:30 uur afgelopen.
Daarna is terug keren (voor de uit team-(snaar het lokaal en gezellig na babbelen onder genot van een hapje en drankje.

De luchtbuksen die wij gebruiken hebben een kaliber van 5½mm.
Deze buksen mogen voorzien zijn van een open of gesloten vizier of diopter. Andere optische hulpmiddelen zijn reglementair verboden.
Voor beginnende schutters heeft Lee-Enfield enkele geweren beschikbaar.
Is de interesse eenmaal gewekt zullen uit ervaring de meeste schutters overgaan tot de koop van een eigen luchtgeweer.
De begeleiding is in handen van bekwame schutters die U de kneepjes van de sport op een verantwoorde wijze overbrengen.

Wilt U eens een kijkje komen nemen?... Dat kan!
Neem dan contact op voor een afspraak te maken.

Men zal U als belangstellende gast graag ontvangen, en U aan de aanwezige leden voorstellen, met U praten en U zeer zeker vragen "het ook eens te proberen" Als het U bevalt, en U vraagt het lidmaatschap aan, bent U dan meteen lid? Neen, zo eenvoudig gaat dat niet. Wij kennen een "kennismakingsperiode", ofwel een tijd van een proeflidmaatschap.
Dit duurt tot het einde van het lopende seizoen en kunt U bepalen of U van deze sport uw hobby wilt maken. Dit is een vrij normale procedure.
Daarna wordt door de vereniging (alle leden) beslist, of U zult worden toegelaten of niet. Het klinkt erg onprettig, maar wij hebben een leuke club en willen dit ook zo houden.
Waar het omgaat, is de vraag of U echt serieus sportschutter bent of wil worden.

Heeft U belangstelling gekregen, kom gerust een kijkje nemen!

Don`t copy text!